Ropogós csirkecomb rozmaringos krumplival

Hozzávalók

  • Hozzávalók (4 személyre):
  • 4 db csirkecomb
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek almalé
  • A krumplihoz:
  • 600 g sárgahéjú burgonya
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6 ek olívaolaj
  • 1 csipet só
  • ¼ tk őrölt pirospaprika
  • ¼ tk őrölt rozmaring

Elkészítés

    1.

    A combokat tisztítsuk meg, majd dörzsöljük be a szójaszósz, az olívaolaj és az almalé keverékével. Tegyük tepsibe, öntsünk mellé kevés vizet és süssük 200 fokos sütőben ropogósra. Közben locsolgassuk a pecsenyelével.

    2.

    A burgonyát mossuk meg, héját dörzsöljük tisztára. Vágjuk mindet nagyobb gerezdekre. A fokhagymát hámozzuk meg, zúzzuk össze, majd keverjük az olajhoz kevés sóval, a paprikával és a rozmaringgal együtt.

    3.

    Terítsük tepsibe és toljuk a forró grillsütőbe. Süssük szép pirosra, közben néhányszor forgassuk meg. 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások