Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házias vacsora egyszerűen: ropogós csirkecomb lépésről lépésre

default user icon
MME
Hétköznap este ritkán jut időnk háromfogásos vacsorát főzni, ilyenkor a gyorsaság és a praktikum számít. Ha csak fél óránk van a család elé tenni valami finomat és táplálót, készítsünk csirkét! Íme egy szuper ropogós csirkecomb, és hogy ne legyen unalmas, köretként készítsünk mellé kelkáposztát és banánpürét. Mutatjuk, hogy!
FŐZZ, AKÁR EGY SÉF!

Semmi kedved ahhoz, hogy kitaláld, mi legyen a menü, aztán összeírd a bevásárlólistát, és beszerezz mindent? Valljuk be, nagy terhet venne le a vállunkról, ha valaki mindezt elintézné helyettünk! A Chefbag.hu szolgáltatása éppen erre a problémára talált megoldást. Minden héten új recepteket kínálnak, ráadásul a sütés-főzéshez szükséges alapanyagot meg is rendelhetjük az oldalon.

Piri-pire CSIRKEcomb kelkáposztával és banánpürével
A HOZZÁVALÓK:

2 db tanyasi csirkecomb
50 dkg kelkáposzta
1 fej lilahagyma
2 szál újhagyma
3 dkg gyömbér
1 db citrom
2 db banán
2 dkg paradicsompüré
0,3 dl kókusztej
0,5 dkg piri-piri fűszerkeverék
1,5 dkg kókuszzsír

bors

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ:

keverőtál
2 db serpenyő
lábas
sütő

A RECEPTHEZ SZÜKSÉGES ÖSSZES ALAPANYAGOT MOST MEGRENDELHETED A CHEFBAG.HU OLDALÁN! 
A RECEPT >>> 
LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE:

1. Az alapanyagok

A húst és zöldségeket megmossuk és szárazra töröljük. A kínai kel leveleit csíkokra vágjuk, a banánt felkarikázzuk. Az újhagyma zöld és fehér részét is vékonyan felszeleteljük. A citromot meghámozzuk, és elnegyedeljük. Az egyik negyedet kifacsarjuk, a maradék hármat apróra vágjuk. A lilahagymát vékonyan felszeleteljük, a gyömbért lereszeljük.

 

2. A csirkecomb

A csirkecombokat megsózzuk, megborsozzuk, és a piri-piri fűszerkeverék felével fűszerezzük. Egy közepes méretű serpenyőben (akkorát válassz, ami befér majd a sütőbe) felhevítünk egy kis kókuszzsírt. Ha már forró, beletesszük bőrükkel lefelé a befűszerezett csirkéket, és elősütjük 2-3 percig, illetve addig, amíg világos barnák nem lesznek. A sütőt 220°C-ra előmelegítjük, ezután a serpenyőt a sütőbe tesszük, és a csirkéket kb. 20 percig sütjük.

3. A banán

Enyhén sós vizet felteszünk forrni. Amíg a csirkék sülnek, felrakjuk a felkarikázott banánt a felforrt vízbe. 3-4 percig főzzük. Ha kész, levesszük a tűzről, leöntjük róla a vizet, és szétnyomjuk a banánt egy villával. Hozzáadjuk a citromlevet és a kókusztejet, sóval és borssal fűszerezzük. Jól összedolgozzuk, majd félretesszük.

4. A köret

Egy közepes serpenyőben felhevítünk ismét egy kevés kókuszzsírt. Ha forró, beletesszük a hagymát, a gyömbért, az újhagyma fehér részét, a citromdarabokat és megfűszerezzük a maradék piri-piri keverékkel, majd megsózzuk. Folyamatosan kevergetve 1-2 perc után hozzáadjuk a paradicsompürét is. Még néhány percig kevergetjük, addig, amíg szép sötét vörös nem lesz a köret.

 

5. A kelkáposzta

Hozzáadjuk a kínai kelt és kb. 2 deci vizet. A lángot kisebbre vesszük, és kevergetve még 10-12 percig pároljuk, illetve addig, amíg a kel kissé összeesik és a víz mennyisége elkezd csökkenni. Végül megsózzuk és megborsozzuk.

6. A tálalás

Teszünk a tányérra a zöldséges köretből és a banánpüréből. A zöldségek tetejére tesszük a sült csirkecombot, majd az újhagyma zöld részével díszítjük. Jó étvágyat!

A recept alapanyagai már nem biztos, hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss