Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogós csirkecomb édesburgonyával és csípős mártogatóssal

75 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

1.

A szójaszószt összekeverjük a citromlével, a meghámozott, átnyomott fokhagymával és egy kevés borssal. Az így kapott pácba tesszük a megmosott, szárazra törölt csirkecombokat, lefedjük alufóliával, és a hűtőbe rakjuk 20-30 percre.

2.

A meghámozott, cikkekre vágott burgonyát összeforgatjuk 1 ek olívaolajjal, valamint egy kevés sóval, és tepsibe tesszük. A csirkecombokat egy másik tepsibe rendezzük el, meglocsoljuk a páccal, és a megmaradt olívaolajjal. Mindkét tepsit 200 fokos sütőbe rakjuk 45-50 percre. A húst közben meglocsoljuk néhányszor a pecsenyelével.

3.

A mártogatóshoz összekeverjük a csilipelyhet a megtisztított, felaprított hagymát, a kimagozott, kierezett, felaprított csilit, az olívaolajat, ízlés szerint sót, a borecetet és a durvára vágott koriandert. Ezzel és az édesburgonyával kínáljuk a ropogósra sült csirkecombokat.

MÉZES-CSILIS CSIRKECOMB >>> 

Édesburgonya helyett sütni való burgonyát is készíthetsz a csirkecomb mellé.

Ezek is érdekelhetnek

Friss