Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ropogós csirkecomb édesburgonyával és csípős mártogatóssal

Hozzávalók

  • 2 ek szójaszósz
  • 6 ek citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 8 db csirke alsócomb
  • 4 db édes burgonya (kisebb)
  • 2 ek olívaolaj
  • A mártogatóshoz:
  • 1 tk csilipehely (szárított)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db csili paprika (zöld)
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek vörösborecet
  • 1 csokor friss koriander

Elkészítés

    1.

    A szójaszószt összekeverjük a citromlével, a meghámozott, átnyomott fokhagymával és egy kevés borssal. Az így kapott pácba tesszük a megmosott, szárazra törölt csirkecombokat, lefedjük alufóliával, és a hűtőbe rakjuk 20-30 percre.

    2.

    A meghámozott, cikkekre vágott burgonyát összeforgatjuk 1 ek olívaolajjal, valamint egy kevés sóval, és tepsibe tesszük. A csirkecombokat egy másik tepsibe rendezzük el, meglocsoljuk a páccal, és a megmaradt olívaolajjal. Mindkét tepsit 200 fokos sütőbe rakjuk 45-50 percre. A húst közben meglocsoljuk néhányszor a pecsenyelével.

    3.

    A mártogatóshoz összekeverjük a csilipelyhet a megtisztított, felaprított hagymát, a kimagozott, kierezett, felaprított csilit, az olívaolajat, ízlés szerint sót, a borecetet és a durvára vágott koriandert. Ezzel és az édesburgonyával kínáljuk a ropogósra sült csirkecombokat.

    MÉZES-CSILIS CSIRKECOMB >>> 

Édesburgonya helyett sütni való burgonyát is készíthetsz a csirkecomb mellé.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin