Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ropogós csirkecomb sült zöldségekkel és krumplipürével

Hozzávalók

  • 4 db alsó csirkecomb
  • 4 db felső csirkecomb
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 db batáta (nagyobb)
  • édesburgonya
  • 60 dkg burgonya
  • 1 csokor petrezselyem zöld
  • 3 dl tej
  • bors
  • szerecsendió
  • 10 dkg vaj
  • 1 ek liszt

Elkészítés

    1. A csirkecombokat sóval és borssal befűszerezzük. A zöldségeket tisztítás után hasábokra, a burgonyát karikára vágjuk. A burgonyákat bő sós vízben megfőzzük.
    2. Veszünk egy sütőzsákot és megszórjuk a liszttel, majd belerakjuk a csirkecombokat, a zöldségeket, és a petrezselymet, majd lezárjuk. Az egyik végét a zacskónak kivágjuk, hogy a gőz  távozni tudjon. 180 fokos sütőbe toljuk, és 35-40 perc alatt ropogós pirosra sütjük. Amikor majdnem kész, kivágjuk és szétvágjuk a sütőzacskót, hogy a teteje is megpiruljon.
    3. A megfőtt burgonyák levét leöntjük, burgonyatörővel összetörjük mindkettőt. Az édesburgonyát 5 dkg vajjal, és egy csipet szerecsen dióval habosra kikavarjuk. A burgonyát forró tejjel, és vajjal, csipet szerecsen dióval krémesre keverjük. Együtt tálaljuk.

      OMLÓS ÉS SZAFTOS CSIRKECOMB: 15 ELLENÁLLHATATLAN RECEPT >>> 

      KÍVÜL ROPOGÓS, BELÜL OMLÓS: ÍGY LESZ TÖKÉLETES A SÜLT CSIRKECOMB! >>> 

Megjegyzés

A batáta egy új kedvenc lett. Érdemes kipróbálni.

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek