Elkészítés: A húst megmossuk, megtöröljük. A bőrt rombusz alakban bevagdossuk, majd sóval és őrölt borssal bőségesen megszórjuk.
A meghámozott burgonyát durvára felkockázzuk. A vöröshagymát vékony cikkekre vágjuk. A hosszában felhasított chilipaprikát a magok kikaparása után felaprítjuk.
Nagymértetű serpenyőben a zsírt felhevítjük. Beleszórjuk a burgonyát meg a hagymát, és megpirítjuk. A feldarabolt ananászt a levével együtt a burgonyához adjuk. Belevegyítjük a káposztát, a babérlevelet, a szegfűszeget, a borókabogyót meg a chilit, és megsózzuk.
A húst a mézzel elkevert sörrel egyenletesen megkenjük, és az ananászos-káposztás burgonyára fektetjük.
Előmelegített sütőbe toljuk, és 175 fokon kb. 100 percig sütjük. Közben a mézes sörrel kenegetjük. A sütőt 225 fokra kapcsoljuk, és a combot kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Végül az ananászos-káposztás burgonyával együtt pecsenyéstálra tesszük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre