Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ropogós bacon chilis csokoládéba mártva

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg szeletelt bacon
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 teáskanál olaj
  • 1 mokkáskanál chilipor
  • kevés chips morzsa

Elkészítés

    Elkészítés: A baconszeleteket hosszában félbehajtottam, majd újra. Tehát egy négybe hajtott bacont kaptam, amit sütőpapírra fektettem. Erre ismét sütőpapírt borítottam, és egy tepsivel leszorítottam, majd közepesen meleg sütőbe tettem. 20 perc után a sütőt lekapcsoltam, és hagytam kihűlni a baconrudakat.

    Eközben 1 tábla csokoládét széttördeltem, és vízfürdő felett felolvasztottam, majd 1 teáskanál olajjal és 1 mokkáskanálnyi szárított chilivel elkevertem.

    A megsült bacont a chilis csokiba mártottam, és a közben kihűlt baconrudak alól kivett és megfordított sütőpapírra sorakoztattam. Közben a ropogósok egyik részét chips morzsába forgattam. Ez lett a finomabb!

Megjegyzés

Ez volt a teszt mennyiségre is. Húsvétkor a próba alapján nagyobb mennyiségben került az ünnepi asztalra.

hajduistvan
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin