Román diós krémes

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg őrölt dió
  • 20 dkg kristálycukor
  • 4 egész tojás
  • 3 evőkanál méz
  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • A krémhez:
  • 8 dl tejföl
  • 20-25 dkg cukor
  • 20-25 dkg darált dióbél
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • A tetejére:
  • 10 dkg tortabevonó csokoládé
  • 3-4 evőkanál étolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, és legalább 12 órát állni hagyjuk hűtőszekrényben.

    6 egyenlő részre osztjuk, és tepsi nagyságúra nyújtjuk. A tepsi hátoldalát beolajozzuk, belisztezzük, és a lapokat külön-külön kisütjük.

    A krémhez valókat összekeverjük. A lapokat összerakjuk, közéjük krémet teszünk.

    Tetejére tortabevonót reszelőn lereszelünk, hozzáadunk 3-4 evőkanál étolajat, ezeket felolvasztjuk, majd a tészta tetejére öntjük. Csak másnap szeleteljük.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Sipos Marianna 4 évvel ezelőtt
Ez a recept egyszerűen mennyei. Nálunk az ünnepek szerves részét képezi. Elrontani nem lehet és annak ellenére, hogy \"soklapos\" nagyon hamar kész van. Ajánlom mindenkinek! Köszi, hogy megosztottad.

Hasonló Receptek