Keress receptre vagy hozzávalóra

Római tálban sült fokhagymás csirke gombaszósszal

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1,5 kg csirke
  • 25 dkg füstölt szalonna
  • 1 kisebb fej fokhagyma
  • 2 dkg só
  • 1 csipetnyi bors
  • 1 csipetnyi bazsalikom
  • 1 dl félédes fehérbor
  • 1 csipetnyi majoránna
  • A sütéshez:
  • római tál
  • A mártáshoz:
  • gomba
  • tejszín
  • hagyma
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A feldarabolt és megmosott csirkehúst megsózzuk, megborsozzuk. Vékony szeletekre vágott fokhagymával megtűzdeljük, meghintjük majoránnával, őrölt bazsalikommal.

    Az agyagtál alját vékony szeletekre vágott szalonnával kibéleljük. Rátesszük bőrös felével lefelé az ízesített csirkehúst, meglocsoljuk 1 dl fehérborral, majd közepesen meleg sütőben 1 óráig pároljuk.

    A gombamártáshoz a szeletelt gombát kevés olajon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, majd kevés tejszínnel felöntjük, és egy kissé beforraljuk.

    A sütőből kivéve a csirkehúst bőrös felével felfelé átforgatjuk, és fedő nélkül ropogósra sütjük.

    Tálaláskor rizibizit és a tejszínes gombamártást adjuk hozzá.

Megjegyzés


Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin