Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Római tálban sült fokhagymás csirke gombaszósszal

MME MME
75 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1,5 kg csirke
  • 25 dkg füstölt szalonna
  • 1 kisebb fej fokhagyma
  • 2 dkg só
  • 1 csipetnyi bors
  • 1 csipetnyi bazsalikom
  • 1 dl félédes fehérbor
  • 1 csipetnyi majoránna
  • A sütéshez:
  • római tál
  • A mártáshoz:
  • gomba
  • tejszín
  • hagyma
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A feldarabolt és megmosott csirkehúst megsózzuk, megborsozzuk. Vékony szeletekre vágott fokhagymával megtűzdeljük, meghintjük majoránnával, őrölt bazsalikommal.

Az agyagtál alját vékony szeletekre vágott szalonnával kibéleljük. Rátesszük bőrös felével lefelé az ízesített csirkehúst, meglocsoljuk 1 dl fehérborral, majd közepesen meleg sütőben 1 óráig pároljuk.

A gombamártáshoz a szeletelt gombát kevés olajon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, majd kevés tejszínnel felöntjük, és egy kissé beforraljuk.

A sütőből kivéve a csirkehúst bőrös felével felfelé átforgatjuk, és fedő nélkül ropogósra sütjük.

Tálaláskor rizibizit és a tejszínes gombamártást adjuk hozzá.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss