Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Római tálban sült csülök

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csülköt befűszerezzük, és néhány órát pihentetjük. Ezalatt beáztatjuk a római tálat is.

Majd miután kiöntöttük a tálból a vizet, a felszeletelt hagymával és fokhagymával kibéleljük a tálat. Erre a hagymaágyra tesszük a csülköt, ráöntjük a sört, és lefedjük a tálat.

Hideg sütőbe tesszük a római tálat. Azért nem előmelegített sütőbe, mert a hirtelen hő hatására megrepedhet a római tál. 180 fokra melegítjük a sütőt, és így sütjük a csülköt kb. 2-2,5 órán keresztül. Majd levesszük a tál fedelét, és szép ropogósra sütjük, olykor-olykor megkenhetjük a csülköt a maradék sörrel.

Kínálhatjuk pirított burgonyával vagy párolt káposztával. Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés

Mi sülhet ki abból, ha egy nagy adag hagyma- és fokhagymaágyon sütünk meg egy szép darab csülköt római tálban? Egy rendkívül omlós, fűszeres húsistenség ropogós bőrkével... a minap édesanyámmal egy bisztróban ebédeltünk, ahol (többek között) megkóstoltuk a csülökpörköltet is. Ekkor hasított belém a gondolat, hogy milyen régen is ettem csülköt. Péknét nem mertem készíteni, mert a csülök amúgy sem egy diétás étel, és nem szerettem volna megfejelni a vele sült burgonyával... így maradt a csülök és a hagymaágy. - Mivanitthon

Ezek is érdekelhetnek

Friss