Római tál - cserépbe rejtett ízvilág

Minden odabent rotyog: húsok, ropogós zöldségek, ízletes köretek, akár könnyű, diétás fogások. Csak beletesszük a hozzávalókat, és várunk, míg a lassan kígyózó illatfelhőből megérezzük, hogy elkészült! Pofonegyszerű és elronthatatlan!

*Römertopf*, *Pataky tál* vagy *Római tál* néven majdnem minden nagyobb bevásárlóközpontban kapható, az ára 1.500 – 3.000 Ft között mozog. Vásárolhatunk hal- vagy csirkesütésre tervezett, kívül mázas illetve szimpla cseréptálat, a köztük lévő különbség nem számottevő. Célszerű sokkal inkább a kiválasztott edény űrtartalmára koncentrálni ahhoz mérten, hogy hány emberre fogunk leggyakrabban sütni benne.

A római tál legnagyobb haszna, hogy zsiradék nélkül (vagy kevés olíva olajjal) bármit puhára, sőt ropogósra párolhatunk. Természetesen kivajazott tálban sütve sem lesz nehéz az étel, bátrabbaknak pedig kifejezetten javasoljuk a bacon-nel tűzdelt fogásokat, nem fogják megbánni!

Receptek római tálhoz! >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások