Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Római saláta dióval

default user icon
1 4.4/5

Hozzávalók

  • 3 darab narancs
  • 5 ek olívaolaj
  • 1 ek fehérborecet
  • bors őrölve
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 gumó édeskömény,
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 marék olajbogyó (mag nélküli, fekete)
  • 1 fej saláta (zöldsaláta, jégsaláta, galambbegysaláta)
  • 1 ek dió

Elkészítés

    1.

    A narancsokat megmossuk, majd kifilézzük: a gyümölcsöt meghámozzuk úgy, hogy vékony fehér bundája se maradjon rajta. Utána egy kis tál fölött, a gerezdeket elválasztó hártya mellett éles kiskéssel bevágunk, a narancs húsát – azaz a filéket – kiemeljük.

    2.

    Közben lecsöpögő 2-3 evőkanálnyi levét – ami a tálban összegyűlt – az olívaolajjal meg a borecettel jól kikeverjük, kissé megsózzuk, megborsozzuk, a zúzott fokhagymával fűszerezzük. Ez lesz a saláta öntete.

    3.

    Az édesköményt jól megmossuk, foltos, barna részeit levágjuk, majd a gumót kb 3 milliméter vastagon fölszeleteljük. A lehéjazott lila hagymát vékony karikákra szeljük, gyűrűire szedjük, majd a narancsfilékkel, az édesköménnyel meg az olajbogyóval óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. A zöldsalátát megmossuk, leszárogatjuk, kisebb leveleire tépkedjük vagy ujjnyi csíkokra vágjuk.

    4.

    Tálra halmozzuk, a narancsos édesköményt ráhalmozzuk, ízlés szerint megszórjuk dióval. Az öntetet tálaláskor locsoljuk rá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Summerwine
Nagyon érdekes, színes saláta és finom is!

Hasonló Receptek

Magazin