Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Római carbonara

default user icon

Hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 2 db tojássárga
  • 15 dkg sajt (Maasdam)
  • 15 dkg sonka (prosciutto)
  • 20 dkg spagetti
  • A díszítéshez:
  • oregano (friss)
  • sajt (reszelt parmezan)
  • bors

Elkészítés

    1. Felverjük az egész tojásokat, majd belekeverjük a tojássárgákat is. Megsózuk, megborsozzuk.
    2. Lereszeljük a sajt ot és belekeverjük a tojásokba. Közben kifőzzük a spagetti tésztát al dentére.
    3. A prosciutto-t apró kockákra vágjuk és egy serpenyőben a saját kiolvadó zsírjában megpirítjuk, majd kiszedjük egy tálba. 
    4. A prosciutto-ból maradt zsiradékba beleöntjük a tojásos sajt os keveréket és visszatesszük a tűzre. Folyamatos kevergetés közben, lassú tűzön főzzük, közben hozzáadjuk a reszelt sajt ot.
    5. Kavargatás mellett megolvasztjuk a sajt unkat, amikor pedig már egynemű krémes állagot kaptunk belekeverjük az előre megsütött sonkát.
    6. Ezt összekeverjük és a spagettit egy szűrő kanállal egyből a forró fővő vízből átemeljük a szószba és összekeverjük vele és levesszük a tűzről.
    7. Fontos, hogy nem szűrjük le előre a tésztát, mert akkor kiszárad.
    8. Várunk 5 percet az elkészülés után, hogy az ízek összeérjenek, majd parmezán sajt tal megszórva tálaljuk. Amennyiben van friss bazsalikomunk jól néz ki egy-két levélke a tányérka szélén, ami el is fogyasztható az étellel.

      FUSSILI, PENNE, SPAGETTI: MELYIK TÉSZTÁHOZ MILYEN MÁRTÁS PASSZOL? >>> 

      CARBONARA SPAGETTI - AZ ALAPRECEPT, AMIT MINDIG IS KERESTÉL! >>>

      A CARBONARA TITKA >>>


Megjegyzés

A receptet egy Olaszország déli részén élő nagyon idős nénitől kaptam, engem azóta sem győztek meg jobb recepttel :)
Ha nem kavarjuk folyamatosan lassú tűzön a masszát, akkor elronthatjuk a tökéletes carbonarankat. Oda kell figyelni, nehogy a nagyobb láng megsüsse a tojást és rántotta szerű csomók legyenek benne, ha pedig kavargatjuk a sajt elkezd olvadni és ezt megelőzi. Ám egy nagyon könnyen olvadós sajt szintén nem jó választás, mert az folyóssá teszi és odaragad mielőtt a tojás megkészülne.

rekaa92
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes