Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rokfortos saláta

default user icon
4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 zsenge cukkíni (60 dkg)
  • 25 dkg paradicsom
  • 1 kis fej hagyma
  • 3-4 szál kapor
  • 25 dkg érett rokfort/camembert sajt
  • 4 evőkanál fehérborecet
  • 1 kávéskanál porcukor
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirított szezámmag
  • 1 szál borsmenta

Elkészítés

    Előkészítés: A szépség kedvéért lehetőleg kétféle, azaz zöld és különlegességnek számító sárga héjú, zsenge cukkínikat vásároljunk. Megmossuk őket, szárvégeiket levágjuk, 1-1 zöld és sárga cukkínit vékony, hosszanti szeletekre gyalulunk, kissé besózzuk. A maradék 1-1 zöld és sárga cukkínit karikákra gyaluljuk, gyengén besózzuk. A paradicsomokat megmossuk, szárcsonkjukat kivágjuk, húsukat negyedeljük-nyolcadoljuk. A hagymát meghámozzuk, vékonyan felkarikázzuk. A kaprot leöblítjük, szakállkáját lecsipkedjük a szárakról, felaprózzuk. A sajtot kisebb darabokra tördeljük.
    Elkészítés: Az öntethez a borecetben oldódásig keverjük a porcukrot, ízlés szerint sót és borsot, hozzáadjuk a szójaszószt, majd több részletben az olívaolajat. A fokhagymát meghámozzuk, áttörjük, és a szezámmaggal együtt az öntethez adjuk. A cukkinit lecsepegtetjük. A cukkinikarikákat, paradicsomot (6-8 gerezd kivételével), a hagymát, a sajtot és a kaprot lazán összekeverjük, mélyebb tál aljára terítjük. A tál szegélyét kirakjuk a kettéhajtott-hurkolt, kissé egymásra csúsztatott cukkiniszeletekkel, közepét a félretett paradicsommal és mentabóbitával díszítjük. A látvány kedvéért csak tálaláskor, az asztalnál locsoljuk meg, és keverjük össze az öntettel. Előételként kínáljuk, fokhagymás vagy sajtos chips-et, pirítóst, vajat adhatunk hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin