Előkészítés:
Az újhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, az újhagymát 10-15 cm-es zöldjével együtt karikákra vágjuk (a zöld hagymaszárból félreteszünk 1 evőkanálnyit a díszítéshez). A petrezselymet leöblítjük. A márványsajtot kisebb darabokra tördeljük.
Elkészítés:
1. Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk az újhagymát és az áttört fokhagymát, üvegesre fonnyasztjuk. Felöntjük a tejjel és 5 dl vízzel, belemorzsoljuk az erőleveskockákat, majd a hagymát fedő alatt, mérsékelt tűzön vajpuhára pároljuk (25-30 perc).
2. Lehúzzuk a tűzről a levest, lazán belekeverjük a burgonyapelyhet, 1 percig pihentetjük, aztán botmixerrel az egészet péppé turmixoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, ízlés szerint utánasózzuk, borssal és egy kevés frissen reszelt szerecsendióval illatosítjuk. Visszatesszük a tűzre, éppen csak felforraljuk, végül belekeverjük-olvasztjuk márványsajt felét.
3. A levest mélytányérokba szedjük, tetejére szórjuk a maradék sajtot, a félretett hagyma zöldjével és petrezselyembóbitákkal díszítve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre