Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rokfortos burgonyaegytál

default user icon
2.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 80 dkg újburgonya
  • 1 csokor snidling
  • 2 dl tejszín
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg rokfort (márvány sajt)
  • 8 dkg darált dió

Elkészítés

    Előkészítés: Az újburgonya héját kefével ledörzsöljük, vagy késsel megkapargatjuk, megmossuk. Ha kicsik egyben hagyjuk, ha nagyobbak tetszőleges, de lehetőleg egyenlő darabokra vágjuk. A snidlinget megmossuk apróra vágjuk.

    Elkészítés: Az előkészített burgonyát gőzben kb. 30 perc alatt megfőzzük (ha van párolóedényünk abban, ha nincs egy lábasba 2-3 dl vizet teszünk, megsózzuk, felforraljuk, szűrőt teszünk fölé, majd erre tesszük a burgonyát, és lefedve pároljuk). A tejszínt simára keverjük a tojássárgájával, belemorzsoljuk a márványsajtot, beleszórjuk a darált diót, és addig keverjük, míg teljesen sima krémszerű lesz. A forró burgonyát tálra tesszük, leöntjük a krémmel, megszórjuk snidlinggel, sózzuk, borsozzuk és összerázzuk. Forrón tálaljuk. Önmagában és sültek köreteként is nagyon finom.

    Munka: kb. 20 perc
    Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
    1 adag: 360 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin