Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rokfortos burgonyaegytál

MME MME
2.5/5
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: Az újburgonya héját kefével ledörzsöljük, vagy késsel megkapargatjuk, megmossuk. Ha kicsik egyben hagyjuk, ha nagyobbak tetszőleges, de lehetőleg egyenlő darabokra vágjuk. A snidlinget megmossuk apróra vágjuk.

Elkészítés: Az előkészített burgonyát gőzben kb. 30 perc alatt megfőzzük (ha van párolóedényünk abban, ha nincs egy lábasba 2-3 dl vizet teszünk, megsózzuk, felforraljuk, szűrőt teszünk fölé, majd erre tesszük a burgonyát, és lefedve pároljuk). A tejszínt simára keverjük a tojássárgájával, belemorzsoljuk a márványsajtot, beleszórjuk a darált diót, és addig keverjük, míg teljesen sima krémszerű lesz. A forró burgonyát tálra tesszük, leöntjük a krémmel, megszórjuk snidlinggel, sózzuk, borsozzuk és összerázzuk. Forrón tálaljuk. Önmagában és sültek köreteként is nagyon finom.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 360 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss