Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rokfortos batyu

MME MME
5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • fél csomag (25 dkg) fagyasztott vajastészta
  • 25 dkg rokfort
  • a tészta nyújtásához:
  • egy kevés liszt
  • a tetejére:
  • 1 tojás

Elkészítés

Elkészítés: A vajastésztát szobahőmérsékleten felengedjük, majd enyhén belisztezett gyúródeszkán egy centi vastagra nyújtjuk, és négy egyforma négyzetre vágjuk. A sajtot is elosztjuk négyfelé, majd mindegyik tésztalapra fektetünk belőle egy-egy darabot. Felvert tojással körbekenjük vigyázva, nehogy a szélére kerüljön, mert azt körös-körül a sajtra visszahajtjuk. Az így kapott kis batyukat tepsire rakjuk úgy, hogy az az oldaluk legyen alul, ahol a tésztaszélek találkoznak. Felvert tojással megkenjük és forró sütőben nagy lánggal kb. 15 percig sütjük. Azon forrón jóféle bor kíséretében tálaljuk.

Megjegyzés

Elkészítési idő: 30 perc + a tészta felengedése
Egy adag: 2124 kJ/508 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss