Elkészítés: A vajastésztát szobahőmérsékleten felengedjük, majd enyhén belisztezett gyúródeszkán egy centi vastagra nyújtjuk, és négy egyforma négyzetre vágjuk. A sajtot is elosztjuk négyfelé, majd mindegyik tésztalapra fektetünk belőle egy-egy darabot. Felvert tojással körbekenjük vigyázva, nehogy a szélére kerüljön, mert azt körös-körül a sajtra visszahajtjuk. Az így kapott kis batyukat tepsire rakjuk úgy, hogy az az oldaluk legyen alul, ahol a tésztaszélek találkoznak. Felvert tojással megkenjük és forró sütőben nagy lánggal kb. 15 percig sütjük. Azon forrón jóféle bor kíséretében tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre