Elkészítés: Felkockázzuk a vöröshagymát, majd megsózzuk és megdinszteljük kevés olajon. Amikor már kezd puhulni, hozzáadunk 1 nagyon apróra vágott zöldpaprikát, majd befejezzük a párolást.
Közben alaposan megtisztítjuk a tűlevelektől és a mohától a rókagombát, jól megmossuk, és szűrőben jól lecsepegtetjük. A megtisztított gombát beszórjuk a hagymás lábosba, picit sózzuk, majd lefedjük, néha-néha megkevergetjük. A megpuhult gombát megborsozzuk, megpirospaprikázzuk, majd behabarjuk a lisztből és a tejből készült habarással. Amikor a szaft rotyogni kezd még pótoljuk a folyadékot kevés tejjel, majd 5 perc múlva hozzáadunk 1 hatalmas csokor felaprított zöldpetrezselymet és a tejfölt. Még egyet hagyjuk rottyanni, majd lezárjuk alatta a tüzet.
1 liter sós vízből és 20-22 dkg kukoricadarából főzzünk puliszkát, ezzel tálaljuk a rókagomba paprikást, kovászos uborkával együk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre