Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rókagomba-paprikás puliszkával

45 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3-4 kanál olaj
  • 1 zöldpaprika
  • 1 kg rókagomba
  • bors
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 1,5 kanál liszt
  • 3 dl tej
  • 1 csokor zöldpetrezselyem
  • 3 dl tejföl
  • A puliszkához:
  • 1 liter víz
  • 20-22 dkg kukoricadara

Elkészítés

Elkészítés: Felkockázzuk a vöröshagymát, majd megsózzuk és megdinszteljük kevés olajon. Amikor már kezd puhulni, hozzáadunk 1 nagyon apróra vágott zöldpaprikát, majd befejezzük a párolást.

Közben alaposan megtisztítjuk a tűlevelektől és a mohától a rókagombát, jól megmossuk, és szűrőben jól lecsepegtetjük. A megtisztított gombát beszórjuk a hagymás lábosba, picit sózzuk, majd lefedjük, néha-néha megkevergetjük. A megpuhult gombát megborsozzuk, megpirospaprikázzuk, majd behabarjuk a lisztből és a tejből készült habarással. Amikor a szaft rotyogni kezd még pótoljuk a folyadékot kevés tejjel, majd 5 perc múlva hozzáadunk 1 hatalmas csokor felaprított zöldpetrezselymet és a tejfölt. Még egyet hagyjuk rottyanni, majd lezárjuk alatta a tüzet.

1 liter sós vízből és 20-22 dkg kukoricadarából főzzünk puliszkát, ezzel tálaljuk a rókagomba paprikást, kovászos uborkával együk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss