Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rókagomba-krémleves

30 perc
bonyolult
költséges

Elkészítés

Elkészítés: A pezsgőt behűtjük. A gombát megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. A hagymát és a burgonyát megtisztítjuk, felaprítjuk.
Mélyebb serpenyőben felforrósítjuk a margarint, és megpirítjuk benne a gombát. Kivesszük, félretesszük. A serpenyőben visszamaradt zsiradékban a hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a burgonyát, és felöntjük a zöldséglevessel. Fedő alatt kb. 20 percig főzzük. A levest lehúzzuk a tűzről, beletesszük a gomba kétharmadát, merülőmixerrel összetörjük, majd a tejszínnel, őrölt fehérborssal, a szójaszósszal ízesítjük, és felforraljuk (csak kóstolás után sózzuk, mert a szójaszósz is sós!). Belekeverjük a maradék gombát, és bazsalikomlevélkékkel megszórva tálaljuk.

A hideg pezsgőt kortyoljuk hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss