Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rókagomba-krémleves

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 üveg jó minőségű pezsgő
  • 40 dkg rókagomba
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 2 kicsi burgonya
  • 2 evőkanál margarin
  • 6 dl zöldségleves (kockából)
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • őrölt fehérbors
  • bazsalikomlevél a díszítéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A pezsgőt behűtjük. A gombát megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. A hagymát és a burgonyát megtisztítjuk, felaprítjuk.
    Mélyebb serpenyőben felforrósítjuk a margarint, és megpirítjuk benne a gombát. Kivesszük, félretesszük. A serpenyőben visszamaradt zsiradékban a hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a burgonyát, és felöntjük a zöldséglevessel. Fedő alatt kb. 20 percig főzzük. A levest lehúzzuk a tűzről, beletesszük a gomba kétharmadát, merülőmixerrel összetörjük, majd a tejszínnel, őrölt fehérborssal, a szójaszósszal ízesítjük, és felforraljuk (csak kóstolás után sózzuk, mert a szójaszósz is sós!). Belekeverjük a maradék gombát, és bazsalikomlevélkékkel megszórva tálaljuk.

    A hideg pezsgőt kortyoljuk hozzá!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Heli77
peti eszter! Örülök, hogy neked és a vendégeidnek is nagyon ízlett. Én még nem csináltam meg, csak az édesanyám készítette a férjemmel való eljegyzésünkre (na de nem most, hanem 7 éve). Nekünk is és apósoméknak is nagyon ízlett. Ezért gondoltam, hogy felírom ide is, hátha másnak is ízleni fog.
peti eszter
Ez nagyon finom, még ki lehet egészíteni bacon csipsszel és sajttal piritott kiflikarikákkal. Igy nagyon bejött a vendgeimnek. Pezsgő helyett fehérbort tettem bele.

Hasonló Receptek

Magazin