Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Róka kedvenc nyuszitortája

120 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 16 db tojás
  • 40 dkg liszt
  • 48 dkg cukor
  • 4 púpozott evőkanál kakaópor (ha sápadt, még tehetünk bele)
  • 4 teáskanál habfixáló
  • 8 evőkanál forró víz
  • A krémhez:
  • 2 csomag Bourbon vaníliás pudingpor
  • 7 dl tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 26 dkg vaj
  • 2 csepp vanília aroma
  • 1 csepp citrom aroma
  • A díszítéshez: (a kép alapján, de saját ízlésünk szerint is díszíthetjük)
  • min. 5 dkg kókuszreszelék
  • min. 6 db csokigolyó
  • 2,5 dkg olvasztott csokoládé
  • 3 db szaloncukor
  • szeletelt mandula

Elkészítés

Elkészítés: 1. Egy tortaformát (21 cm) kibélelünk sütőpapírral.

2. Tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a habfixálóval kemény habbá verjük. A tojás sárgákat pedig a forró vízzel illetve a cukorral együtt habosra felverjük. A lisztet a kakaóporral elkeverve fokozatosan a tojássárgájához adjuk, majd végezetül a habot egy spatula segítségével óvatosan beleforgatjuk.

3. A piskótatésztát kétfelé osztjuk, az egyig adagot előkészített tortaformába öntjük, és 180 fokon 30-40 percig légkeverés nélkül sütjük. Sütőtől függ a sülési idő! Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy megsült-e a tésztánk! (Ha azonban nagyon pirulni kezdene a teteje, de még nyers a közepe, takarjuk le sütőpapírral, így megelőzhetjük az odaégést!)

4. Amíg sül a piskótánk elkészíjsük el a krémet. A pudingport a cukorral és 1 dl tejjel csomómentesre keverjük, és a maradék tejjel fazékba öntjük. Készre főzzük a pudingot, és hagyjuk szoba-hőmérsékletűre húlni. (Ne hidegre!)

5. Mikor kihűlt, a vajat és az aromákat robotgép segítségével belekeverjük. Akkor jó, ha egyneművé válik, és nem „ikrásodik” el. Ha mégis bekövetkezne: vízgőz fölött verjük fel újra a krémet, bár az állaga nem lesz tökéletes, de így megmentettük a kidobástól. Használatig helyezzük hűtőszekrénybe (szoba-hőmérsékletű legyen).

6. A piskóta eközben biztosan elkészült, borítsuk ki a tortaformából, és újbóli kibélelés után süssük ki a második karikánkat.

7. Míg sül a másik, addig a kész piskótakarikánkból a kép alapján vágjuk ki a formákat a nyuszihoz (2 fül, 1 csokornyakkendő). Fogpiszkáló segítségével végezzük el a folyamatot. A kör két szélét fülként alakítsuk ki, középen megmarad a nyakkendő. A keletkezett formákat vágjuk ketté. Sablont is készíthetünk, az eredeti kört megrajzoljuk egy papíron, középre „csokornyakkendőt” készítünk, és kivágjuk.

8. A másik piskótakarikát csak simán vágjuk ketté, illesszük össze a nyuszinkat egy alufóliával bevont tepsi alján. Vonjuk be belül is, kívül is a krémmel, és jöhet a díszítés. A kókuszreszeléket az oldalára nyomkodjuk fel a kezünkkel vagy késsel.

9. A dekoráláshoz szintén a kép segít, de saját fantáziánkkal is kidíszíthetjük. Szülinapi, névnapi tortának tökéletesen megfelel, illetve húsvétinak is. Tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük be.

Megjegyzés

Nehéznek tűnhet az elkészítése, de kis odafigyeléssel könnyedén megalkothatjuk a remekművet! Illetve a fáradtságos munka meghozza gyümölcsét, mikor az ünnepelt lurkó mosolyát meglátjuk.
- harap100

Ezek is érdekelhetnek

Friss