A tököt megmossuk, szárazra töröljük, és hosszában félbe vágjuk. Elávolítjuk a magjait, majd a vágott felével felfelé tepsibe tesszük, és a 175 fokos sütőben 90 percig sütjük. Azután kivesszük, és kissé hűlni hagyjuk.
Felforrósítunk 1 ek olajat, és néhány percig pirítjuk rajta az átöblített, alaposan lecsepegtetett rizst. Felöntjük 3 dl vízzel, megsózzuk, és addig főzzük, amíg az összes folyadék elpárolog, és a rizs megpuhul.
A megtisztított, felaprított vörös-és fokhagymát megpirítjuk a megmaradt, felhevített olajon. A tök belsejét kikaparjuk felkockázzuk, és összeforgatjuk a pirított hagymával, a rizzsel, valamint a finomra vágott petrezselyemmel. Megtöltjük a keverékkel a kivájt tököt, és 200 fokon sütjük, kb. 20 percig. Petrezselyemlevelekkel díszítve tálaljuk.