Keress receptre vagy hozzávalóra

Rizzsel töltött sütőtök

Hozzávalók

  • 1 db sütőtök
  • 3 ek olaj
  • 15 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem+ a díszítéshez

Elkészítés

    1. A tököt megmossuk, szárazra töröljük, és hosszában félbe vágjuk. Elávolítjuk a magjait, majd a vágott felével felfelé tepsibe tesszük, és a 175 fokos sütőben 90 percig sütjük. Azután kivesszük, és kissé hűlni hagyjuk.
    2. Felforrósítunk 1 ek olajat, és néhány percig pirítjuk rajta az átöblített, alaposan lecsepegtetett rizst. Felöntjük 3 dl vízzel, megsózzuk, és addig főzzük, amíg az összes folyadék elpárolog, és a rizs megpuhul.
    3. A megtisztított, felaprított vörös-és fokhagymát megpirítjuk a megmaradt, felhevített olajon. A tök belsejét kikaparjuk felkockázzuk, és összeforgatjuk a pirított hagymával, a rizzsel, valamint a finomra vágott petrezselyemmel. Megtöltjük a keverékkel a kivájt tököt, és 200 fokon sütjük, kb. 20 percig. Petrezselyemlevelekkel díszítve tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin