Keress receptre vagy hozzávalóra

Rizzsel töltött paprika

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg (2 tasak) előfőzött rizs
  • 2 zöldhúsú paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 sárgarépa
  • 4 paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 evőkanál olaj
  • 10 dkg kifejtett zöldborsó
  • 1 kávéskanál ételízesítő
  • 2 evőkanál krémsajt
  • csipet pirospaprika
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés

    Elkészítés: A rizst forrásban lévő vízbe tesszük, és kb. 10 percig főzzük, majd lecsepegtetjük. A paprikát megmossuk, kettévágjuk és kicsumázzuk. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, és apró kockára vágjuk. A paradicsomot 1 percre forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, és húsát kockára vágjuk. A petrezselymet megmossuk, és felaprítjuk.

    Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a sárgarépát, a zöldborsót, megszórjuk az ételízesítővel, felöntjük 1 dl vízzel, és kb. 5 percig főzzük.

    A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.

    A zöldségekhez hozzáadjuk a lecsepegtetett rizst, belekeverjük a krémsajtot, sóval, őrölt borssal, csipet pirospaprikával ízesítjük, és a masszával púposan megtöltjük a fél paprikákat. Megszórjuk kevés reszelt sajttal, és tűzálló tálba helyezzük. Az apróra vágott paradicsomot köré szórjuk, sóval, borssal ízesítjük, és meghintjük petrezselyemzölddel.

    A sütőben kb. 15-20 percig sütjük, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és sült csirke, sült sertésszeletek köreteként, vagy akár magában tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin