Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rizzsel töltött káposzta

MME MME
2/5
120 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd beletesszük a rizst, kissé megsárgítjuk az olajon, majd forró vízzel felöntjük, és addig főzzük, amíg a rizs kipattan. Kiszedjük egy nagyobb edénybe, hozzákeverjük a paradicsomot kockára vágva, a sárgrépát apróra reszelve, az összetört mentaleveleket. A szokásos módon megtöltjük a káposztaleveleket, amiket előzőleg 1 órát meleg vízben áztattunk. A töltött káposztákat egy nagyobb fazékba rakjuk, sós meleg vízzel felöntjük, és kb. 2 óráig főzzük. Hidegen finomabb.

Megjegyzés

Böjtös eledel.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss