Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rizspuding diétásan

MME MME
4.7/5
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: 1/2 l vizet felforralunk a fahéjjal, belekeverjük a rizst, lassú tűzre kapcsolunk, lefedjük az edényt, és kb. 20-25 percig főzzük a rizst (vagy amíg a rizs megpuhul, és a víz elpárolog). Kidobjuk a fahéjat.

Elkészítés: A tejet a rizshez keverjük, egy csipet sóval ízesítjük, és felforraljuk. Lassú tűzön lefedve további 15-20 percig főzzük, vagy amíg elkezd sűrűsödni, közben többször megkeverjük. (A tejet nem fogja teljesen elfőni, és sokat fog sűrűsödni, ha kihűl.) Félrehúzzuk, és kb. 5 perc múlva belekeverjük az édesítőport. Simára keverjük a tojások sárgáját, fehérjét, a vaníliát egy tálban. Beledolgozunk 5 evőkanálnyi rizses masszát, majd az egészet a rizshez keverjük. Lassú tűzön, kevergetve 1-2 percig főzzük. Hozzáadjuk a mazsolát. A rizspudingot tálkákba szedjük, megszórjuk fahéjjal, és melegen vagy szobahőmérsékletűre hűtve tálaljuk.

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 445 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss