Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rizsmorzsa

MME MME
5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 3 dl tej
  • 15 dkg rizs
  • 5 dkg mazsola
  • 4 evőkanál rum
  • 10 dkg margarin
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 tojás
  • 5 dkg tisztított mandula
  • A sütéshez:
  • 3 evőkanál margarin

Elkészítés

Előkészítés: A tejet kb. fél dl vízzel, egy csipet sóval felforraljuk. A rizst megmossuk, lecsepegtetjük. A mazsolát leöblítjük, majd meglocsoljuk a rummal.

Elkészítés: A rizst a forrásban lévő tejhez adjuk, kb. 10 perc múlva levesszük a tűzről, és fedetlenül hagyjuk, hogy felszívja a levét. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd tovább keverve egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat és az egész tojásokat. A beáztatott mazsolát, a mandulát, a rizst, hozzákeverjük a habos masszához. A margarint felforrósítjuk egy nagy serpenyőben, belesimítjuk a rizses masszát, és közepes lángon 8-10 percig sütjük az alját, majd két fakanál segítségével kis darabkákra szaggatjuk. Előmelegített tányérokra tálaljuk, porcukorral megszórjuk, és tetszés szerinti kompótot kínálunk mellé.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 576 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss