Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rizslisztes fánk vérnarancssziruppal

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit egy tálba rakjuk, összegyúrjuk, majd kukoricalisztes kézzel diónyi golyókat gömbölyítünk belőle, és bő, forró olajban pirosra sütjük. Szalvétára szedjük, hogy a fölösleges olaj felitatódjon.
  2. A sziruphoz egy kisebb lábasban összeöntjük a cukrot, a vizet és a narancslét, és addig főzzük, amíg a cukor felolvad, és a kissé besűrűsödik.
  3. A szirupot még forrón a meleg fánkra öntjük, hogy az jól magába tudja szívni az édes nedűt.

Megjegyzés

A rizslisztes tészta nem annyira levegős, mint a búzalisztes társa, de én nagyon szeretem! - sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss