Előkészítés: A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Az almákat leöblítjük, tűzálló tálba tesszük, és a sütőben 15-20 percig sütjük. A vaníliarudat felhasítjuk, kikaparjuk a pépjét.
Elkészítés: A teafüvet 2,5 dl forró vízzel leforrázzuk, és 2-5 percig (attól függően, milyen erősen szeretjük) ázni hagyjuk. A teafüvet kinyomjuk, és a filtert kidobjuk. A teavízbe szórjuk a rizst, hozzáadjuk a vaníliarudat és a kikapart pépjét. Lassú tűzön kb. 10 percig rotyogtatjuk, majd elzárjuk, és 20-30 percig lefedve állni hagyjuk. A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint beáztatjuk, majd felmelegítjük, és a meleg rizshez keverjük. Hozzáadjuk a mézet, és hagyjuk kihűlni. A pisztáciát zsiradék nélkül kissé megpirítjuk, tányérra borítjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A rizsből kivesszük a vaníliarudat, és beleforgatjuk a tejszínhabot. A rizst tányérokra szedjük, megszórjuk pisztáciával, a sült almával körítve tálaljuk. Díszíthetjük mentalevéllel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre