Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rizskoch (rizsfelfújt)

90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 35 dkg rizs
  • 1 csipet só
  • 5 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 1/2 db citrom (reszelt héja)
  • A tepsihez:
  • vaj
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • A tálaláshoz:
  • lekvár

Elkészítés

  1. A rizst megmossuk, majd felöntjük fél liter hideg vízzel, megsózzuk, és lefedve - néha megkeverve - addig főzzük, míg a vízet mind magába szívja. Ekkor hozzáöntjük a hideg tejet, felforraljuk, és nagyon kis lángon, lefedve, néha megkeverve készre főzzük a rizst. Állni hagyjuk, hogy kicsit hűljön, közben az esetleg maradt folyadékot magába szívja.
  2. A vajat és a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd belereszeljük a citromhéjat. A tojásfehérjéket habbá verjük. A vajas keveréket a rizshez forgatjuk, majd óvatosan a tojásfehérjehabot is hozzákeverjük.
  3. Kivajazott és zsemlemorzsával megszórt tepsibe simítjuk, és közepes lángon addig sütjük, míg a teteje pirulni kezd. Lekvárral kínáljuk.

RIZSKOCH, AHOGY A NAGYI KÉSZÍTETTE>>> 

KÓKUSZTEJES RIZSKÁSA>>> 

RIZSKOCH MÁLNAÖNTETTEL>>> 

Megjegyzés

Nagyon szeretem. Remélem, sokmindenkinek ízleni fog. :)

A receptet és a fotót Eryka5 külte. - Eryka5

Ezek is érdekelhetnek

Friss