Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rizskoch ribizlimártással

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
5 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A rizst a vajon megpirítjuk, majd felöntjük a vízzel és felforraljuk. Ezután a tejet, a cukrokat és a sót is hozzáadjuk, és ismét felforraljuk, aztán letakarjuk 20 percre.
  2. A rizshez hozzáadjuk a citrom héját és levét, aztán az egészben felvert tojások is belekerülnek.
  3. Vajazott, morzsázott edénybe töltjük a rizses masszánkat, majd 160 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
  4. Ameddig sül, a mártáshoz a cukrot megkaramellizáljuk, hozzáadjuk a ribizlit és a sót, majd felforraljuk az egészet. Végül a keményítővel besűrítjük.
  5. Ha a rizskoch megsült, hagyjuk picit hűlni mielőtt tálaljuk. A gyümölcsmártással és porcukorral fogyasszuk.

Nézd meg videón is, hogyan készül a rizskoch ribizlimártással:

Ezek is érdekelhetnek

Friss