Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rizskoch málnaöntettel

default user icon

Hozzávalók

  • 7,5 dl rizstej
  • 3 dkg margarin + a tálhoz
  • 6 dkg eritrit
  • 1 db vaníliarúd
  • 1 db biocitrom
  • 15 dkg barna rizs
  • 4 db tojás
  • Az öntethez:
  • 25 dkg málna
  • édesítőszer
  • 1 tk őrölt fahéj

Elkészítés

    1. A rizstejet megmelegítjuk a margarinnal, az eritrittel, a vaníliarúd kikapart magjával és a megmosott citrom lereszelt héjával. Hozzáadjuk az átmosott barna rizst, lefedjük, és sűrűn kevergetve puhára főzzük. Ha elkészült, hagyjuk, hogy langyosra hűljön.
    2. Közben az öntethez a málnát megmossuk, a lábasba tesszük 1 dl vízzel, egy kevés édesítővel és a fahéjjal, majd lekvár sűrűségűre főzzük.
    3. A tojásokat habosra verjük, majd a langyosra hűlt rizshez keverjük. Simítsuk a keveréket egy margarinnal kikent tűzálló tálba, és süssük meg 180 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt. Vegyük ki, pihentessük 10-15 percig, majd a málnaöntettel tálaljuk.

      HURRÁ, ITT A MÁLNASZEZON! TIPPEK A KEDVENC NYÁRI BOGYÓS GYÜMÖLCSÜNKHÖZ >>> 

      10+1 VERHETETLEN MÁLNÁS DESSZERT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD >>> 


Megjegyzés

"Nem csak desszertként készíthetjük a rizskochot, hanem egy tartalmasabb leves után főfogásként is. Barna rizzsel és édesítőszerrel sütve a diétázóknak sem kell lemondani róla."
Iklódi Dóra, gasztroblogger, a 160 grammos diéta és az IR étrend szakértője

Egy adag: 375 kcal

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin