Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rizskoch lekvárpettyekkel sütve

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3 dl hosszúszemű A rizs
  • 3 dl víz
  • 20 szem ánizsmag
  • pici só
  • 5 dkg teavaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 13 dkg cukor
  • 10 dkg aszalt gyümölcs (mediterrán mix) vagy mazsola
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 1,1 l tej
  • 4 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 1/2 üveg baracklekvár
  • pici zsemlemorzsa

Elkészítés

    Elkészítés: Egy 3 dl-es bögrényi megmosott rizst felteszünk 3 dl vízben és 5 dkg teavajjal, lassan forraljuk, amíg magába szívja a vizet, ez kb. 12 perc. Majd mehet bele a tej, az ánizsmag, pici só, az aszalt gyümölcsök és a citromhéj. Lassan forraljuk, néha megkeverjük. Amikor már magába szívja a tej nagy részét, akkor elzárjuk alatta a lángot, lefedjük, és állni hagyjuk kb. 12 percig.

    A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukrokkal, a rizsliszttel és a 10 dkg puha vajjal géppel jól kikeverjük, a fehérjét szintén kemény habbá verjük.

    Egy tepsit kivajazunk és kevéske zsemlemorzsával meghintjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

    Mire ezzel mind megvagyunk, a tejberizsünk kellően lehűlt, így már bele lehet keverni a tojássárgájás-cukros keveréket, legvégül a fehérjehabot is. Az előkészített tepsibe öntjük, és a mellékelt kép szerint kiskanállal lekvárt pötyögtetünk bele. Mehet a sütőbe 30-35 percre, amíg szép barna nem lesz a teteje.

Megjegyzés

Én lapos tepsiben készítettem, ha kisebb tepsibe rakjuk, akkor magasabb lesz a rizskochunk, de tovább is kell sütni.

ekesandi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Nanasnani
Hali Andi! Régmúlt gyerekorom világát hoztad vissza emlékezetembe! Drága Nagymamám készített annak idején rizskochot, mi manapság rizs felfújtnak hívjuk, ha párom hasonlót süt. Hangsúlyozom, hasonlót, olyan sohasem lesz! Nagyi nem cifrázta! Ő magas tepsiben sütötte, benne mazsolával tálaláskor házi barack lekvárral, vagy valamilyen gyümölcs öntettel kínálta. Maga a rizskochja arany sárga színű volt, gondolom az általa kukoricán navalt tyúkok tojásának köszönhetően! Köszi az emléket és persze a receptet is, ismét szuper voltál! Üdv, Nani.
simonani
Köszi Andika! MENTVE!

Hasonló Receptek

Magazin