Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rizskoch lekvárpettyekkel sütve

75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy 3 dl-es bögrényi megmosott rizst felteszünk 3 dl vízben és 5 dkg teavajjal, lassan forraljuk, amíg magába szívja a vizet, ez kb. 12 perc. Majd mehet bele a tej, az ánizsmag, pici só, az aszalt gyümölcsök és a citromhéj. Lassan forraljuk, néha megkeverjük. Amikor már magába szívja a tej nagy részét, akkor elzárjuk alatta a lángot, lefedjük, és állni hagyjuk kb. 12 percig.

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukrokkal, a rizsliszttel és a 10 dkg puha vajjal géppel jól kikeverjük, a fehérjét szintén kemény habbá verjük.

Egy tepsit kivajazunk és kevéske zsemlemorzsával meghintjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

Mire ezzel mind megvagyunk, a tejberizsünk kellően lehűlt, így már bele lehet keverni a tojássárgájás-cukros keveréket, legvégül a fehérjehabot is. Az előkészített tepsibe öntjük, és a mellékelt kép szerint kiskanállal lekvárt pötyögtetünk bele. Mehet a sütőbe 30-35 percre, amíg szép barna nem lesz a teteje.

Megjegyzés

Én lapos tepsiben készítettem, ha kisebb tepsibe rakjuk, akkor magasabb lesz a rizskochunk, de tovább is kell sütni. - ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss