Elkészítés: Megmossuk a rizst, hozzáadjuk a fél rúd vaníliát (vagy 1 csomag vaníliás cukrot), és a 8 dl vízzel felhigított tejben - lassú tűzön - puhára főzzük. (Ha kell, az elfővő tejet vízzel pótoljuk.) A tojások fehérjéből habot verünk. A sárgákat jól kikeverjük a cukorral, 1 evőkanál vajjal és a fél citrom lereszelt héjával. Ha már a főtt rizs langyosra hűlt, hozzákeverjük a cukros tojássárgát, majd a habot is beleforgatjuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk, meghintjük zsemlemorzsával, és elterítjük benne a rizst. Előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre