Rizskoch egyszerűbben

default user icon
11 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg rizs
  • 8 dl tej
  • 2 dl víz
  • 10 dkg margarin
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél csomag sütőpor
  • 6 tojás
  • édesítőszer (vagy 4-5 evőkanál cukor)
  • mazsola

Elkészítés

    Elkészítés: Egy lábosba öntjük a tejet, a vizet, a rizst, és alágyújtunk. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, az édesítőt (vagy cukrot) és a mazsolát. (A mazsolát nem kell előre beáztatni, mert ha együtt főnek, tökéletesen meg fog puhulni.) Mikor elkezd forrni, fedőt teszünk rá, és takarékra vesszük a tüzet. Fontos, hogy olykor keverjük meg, nehogy leégjen!

    Amíg elkészül a rizs, pont van időnk elkészíteni a tojásos krémet. A tojásfehérjét és sárgáját szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a sütőporral, a citromhéjjal, esetleg egy kis édesítővel/cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük (esetleg adhatunk hozzá egy kanál vizet is, hogy keményebb legyen). Egy tepsit kivajazunk, kilisztezünk.

    Amikor a tejberizs kész, felszívta az összes tejet, levesszük a tüzről, és beletesszük a margarint, majd hozzáadjuk a kikevert tojássárgájához. Jó alaposan elkeverjük, ekkor még - ha szükséges - lehet édesíteni. Majd hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, és óvatosan átforgatjuk. Az egész masszát beleöntjük a kivajazott, kilisztezett tepsibe, és 160-180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna lesz. Körülbelül 6-8 személyes adag lesz.

Megjegyzés

Tálaláskor lehet rá szörpöt, lekvárt, porcukrot tenni, de én legjobban önmagában szeretem.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Ács Magdi 4 évvel ezelőtt
Nagyon jó recept! Egyszerű, gyors és nagyon finom!! Köszönöm!
Ágnes 5 évvel ezelőtt
Isteni! A férjem is dícsérte pedig ő igazi finnyás! :-)
Berencsi Erika 5 évvel ezelőtt
Egyszerű és nagyon fincsi! Megkóstolták az írországi barátok, azóta már Ők is el tudják készíteni mert gyors, laktató és nagyon finom!! Köszönöm Dorka!
Némethné Fejes Zsuzsanna 5 évvel ezelőtt
Nagyon egyszerű és nagyon finom!Imádja a család,még a fiam is aki nagyon válogatós!Köszönöm!
Francsicsné Balasa Gabriella 6 évvel ezelőtt
Szuper lett, nagyon köszönöm (csempésztem bele apróra vágott aszalt vörösáfonyát, együtt főtt a rizzsel, + egy kis gyümölcsös pálinka). Üdv.: Bica
Albert Anett 6 évvel ezelőtt
Tényleg nagyon egyszerű volt,köszi a receptet.
L. Sz. A. 6 évvel ezelőtt
Nekem bonyolultabb receptem volt, de ezt kipróbálom, tetszik! :) A holnapi ebéd ez lesz, hagymaleves kíséretében... :)
burainé szabo erika 7 évvel ezelőtt
Nem rossz indulatból írtam amit írtam. Sajnálom hogy félre értetted és nem állítottam hogy profi vagyok..........
Varga Dóra 7 évvel ezelőtt
Amiket én rizskoch recepteket találtam abban vagy az volt hogy forrald fel előbb a tejet vagy az hogy előbb a vizben párold meg a rizst meg hogy áztasd be a mazsolát előre meg forogj körben a konyhában háromszor csipőretett kézzel és hasonlók. Nekem ez így egyszerübbnek tünt hogy egyszerre fel lehet tenni mindent a lábosba hagyni főni és közben előkészíteni a tojásos részt. Tudom magamról hogy én ha olvasok egy receptet minden utasítást minden sorrendet betartok ezért gondoltam hogy ez így nevezhető egyszerübbnek de sajnálom ha untattalak benneteket profi szakácsokat a receptemmell
Juhász Olga 7 évvel ezelőtt
:) Én sem találtam meg az egyszerűséget benne...

Hasonló Receptek

Magazin