Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rizskoch baracklekvárral

default user icon

Hozzávalók

  • 35 dkg rizs
  • 5 dl vaj
  • késhegynyi só
  • 10 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 1/2 db citrom reszelt héja
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • baracklekvár

Elkészítés

    1. rizst megmossuk, majd felöntjük fél liter vízzel, megsózzuk, és lefedve addig főzzük, míg a vizet magába szívja.
    2. Hozzáöntjük a hideg tejet, felforraljuk, és nagyon kis lángon, lefedve, néha megkeverve, készre főzzük a rizst. Állni hagyjuk, hogy kicsit hűljön, közben az esetleg maradt folyadékot magába szívja.
    3. A vajat és a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd belereszeljük a citromhéjat. A tojásfehérjéket habbá verjük. A vajas keveréket a rizshez forgatjuk, majd óvatosan a tojásfehérjehabot is hozzákeverjük.
    4. Kivajazott és zsemlemorzsával megszórt tepsibe, vagy kör alakú kapcsos tortaformába simítjuk a masszát, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, majd megkenjük vékonyan a lekvárral, visszatoljuk a sütőbe, és és további 10 percig (pirulásig) sütjük.

    TEJBERIZS, GYÜMÖLCSRIZS, FELFÚJT >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin