Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rizskoch baracklekvárral

MME MME
55 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A rikochhoz rizst megmossuk, majd felöntjük fél liter vízzel, megsózzuk, és lefedve addig főzzük, míg a vizet magába szívja.
  2. Hozzáöntjük a hideg tejet, felforraljuk, és nagyon kis lángon, lefedve, néha megkeverve, készre főzzük a rizst. Állni hagyjuk, hogy kicsit hűljön, közben az esetleg maradt folyadékot magába szívja.
  3. A vajat és a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd belereszeljük a citromhéjat. A tojásfehérjéket habbá verjük. A vajas keveréket a rizshez forgatjuk, majd óvatosan a tojásfehérjehabot is hozzákeverjük.
  4. Kivajazott és zsemlemorzsával megszórt tepsibe, vagy kör alakú kapcsos tortaformába simítjuk a masszát, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, majd megkenjük vékonyan a lekvárral, visszatoljuk a sütőbe, és és további 10 percig (pirulásig) sütjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss