Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rizskoch (avagy rizsfelfújt)

3 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg kerekszemű rizs
  • 1 liter 3,5 %-os tej
  • 5 dkg vaj
  • csipet só
  • 5 dkg mazsola (el lehet hagyni)
  • 5 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom héja
  • 15-20 dkg cukor
  • kevés zsír
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

    Elkészítés: Egy vízzel öblített rozsdamentes vastagabb aljú edényben a tejet tűzre tesszük. Amikor már majdnem forr, beleöntjük az előzetesen jól megmosott rizst (én nem szoktam előre duzzasztani a rizst vízben, csak annyi víz kerül bele, ami a mosás során rajta marad - így is megfő), pici sót és a vajat. Takarékra állítjuk, lefedjük, néha átkevergetjük, mert hamar le tud kapni. Kb. 20-25 perc után, amikor a tejet a rizs felvette, levesszük a tűzről, hűtjük.

    A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a citromhéjat, a vaníliás cukrot, és a kihűlt rizzsel összedolgozzuk. A tojások keményre felvert habját óvatosan beledolgozzuk.

    Kizsírozott, zsemlemorzsával meghintett közepes méretű tepsiben 200 fokra előremelegített sütőben 45 perc alatt pirosra sütjük.

Megjegyzés

Pár csepp rumaromával ízesített sárgabaracklekvárral tálaltam, de nagyon finom vaníliasodóval, más pikáns ízű lekvárral vagy málnaszörppel is.

gaby53
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Langarat
Megcsináltam: nagy adag lett, de így is mind egy morzsáig elfogyott... :)
mamo1221
ElkészÍtettem, és isteni finom lett. Köszönet a receptért!!!!
hyoudit
Nagyon finom lett! Először készítettem el, de nagy sikert aratott, hamar elfogyott!

Hasonló Receptek

Magazin