Keress receptre vagy hozzávalóra

Rizshabos tekercs

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg rizs
  • 4 dl tej
  • 3 dkg vaj
  • 2 egész tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tejszín
  • 2 csapott evőkanál zselatin
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg csokoládé
  • 5 dkg cukrozott gyümölcs
  • 5 dkg zselatin
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só
  • Valamint:
  • tortabevonó csokoládé

Elkészítés

    Elkészítés: A rizst jól megmossuk, sóval, vajjal és annyi vízzel föltesszük főni, hogy ellepje. Ha elfőtte a vizet, 2 dl tejet öntünk hozzá. Beletesszük a cukrot, tejberizst főzünk, majd kihűtjük.

    A maradék tejet (2 dl) 2 tojással, liszttel, a vaníliás cukorral simára keverjük, sűrűre főzzük. A tűzről levéve a rizst belekeverjük, és kihűtjük. Ezután kemény habbá vert tejszín kerül a krémbe.

    A zselatint fél deci vízzel simára keverjük, felmelegítjük, majd langyosan a krémhez öntjük. A gyümölcsöt, zselét, stb. beleszórjuk.

    Lapos tepsiben hagyományos piskótát sütünk. Ha megsült, nedves konyharuhára helyezzük, és feltekerjük, így hagyjuk kihűlni.

    Az elkészített gyümölcsrizses krémet az egyik felére halmozzuk a kihűlt, itekert piskótának, és hengerré, roláddá tekerjük. Néhány órára hűtőbe tesszük.

    Csokimázzal bevonjuk, majd dermedés után tálalhatjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

sznekovacsberni 6 évvel ezelőtt
Szia! Nagyon tetszik a recept. Biztosan elfogom készíteni. A férjemnek úgyis mostanában lesz a szülinapja, majd akkor elkészítem. Egy kérdésem lenne: kétszer írtad hogy zselatin kell bele. Egyszer két kanállal írtad, másodszor 5 dkg-ot írtál. Kell-e bele mind a két mennyiség vagy csak az egyik is elég. mert csak egy helyen láttam h írtad a zselatin használatát. köszönöm a segítséget! Üdvözlettel Berni

Hasonló Receptek

Magazin