Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliás rizsfelfújt

90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst és a vizet egy vastag aljú lábasba tesszük, és folyamatos kevergetés mellett, közepes hőfokon felpuhítjuk. Mikor elforrt a rizsről a víz, megsózzuk, és ráöntjük a tejet. Időnkénti kevergetés mellet addig főzzük a rizst, míg nagyjából felissza a tejet, és kellően felpuhul. Végül alaposan belekeverjük a citromhéjat, a cukrot és a vanília-aromát, majd lefedve hagyjuk kihűlni.
  2. Ha a tejberizs kihűlt, átkeverjük. Ezután egy kb. 24 x 34 cm-es tepsit vékonyan kivajazunk, kimorzsázunk.
  3. A puha vajat a tojássárgával kihabosítjuk, és óvatosan fakanállal hozzákeverjük a tejberizshez. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan ezt is hozzáforgatjuk a tejberizshez, végül óvatosan hozzákeverjük a lisztet is.
  4. A kivajazott, morzsával megszórt formába öntjük a masszát. 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, ez nekem kb. 45-50 percbe telt alsó-felső sütésen.
  5. Tálaláskor tetszés szerint megszórjuk porcukorral, vagy lekvárral/csokiszósszal kínáljuk.

    Még több rizsfelfújt és rizskoch recept!

    TÖRÖK SÜLT TEJBERIZS >>> 

    TEJBERIZS, GYÜMÖLCSRIZS, FELFÚJT receptek >>> 

Megjegyzés

Azért annyit hozzáfűznék, hogy mint a tejberizst, ezt is érdemes kizárólag A osztályú rizsből készíteni! - Suncika

Ezek is érdekelhetnek

Friss