Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vaníliás rizsfelfújt

1 5/5

Hozzávalók

  • 25 dkg rizs (A osztályú)
  • 1 l tej
  • 2 dl víz
  • 1 csipet só
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 tk vaníliaaroma
  • 1 rúd vanília kikapart magjai
  • 5 db tojás
  • 2 tk búzaliszt
  • 5 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • A tepsi kikenéséhez:
  • vaj
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

    1. A rizst és a vizet egy vastag aljú lábasba tesszük, és folyamatos kevergetés mellett, közepes hőfokon felpuhítjuk. Mikor elforrt a rizsről a víz, megsózzuk, és ráöntjük a tejet. Időnkénti kevergetés mellet addig főzzük a rizst, míg nagyjából felissza a tejet, és kellően felpuhul. Végül alaposan belekeverjük a citromhéjat, a cukrot és a vanília-aromát, majd lefedve hagyjuk kihűlni.
    2. Ha a tejberizs kihűlt, átkeverjük. Ezután egy kb. 24 x 34 cm-es tepsit vékonyan kivajazunk, kimorzsázunk.
    3. A puha vajat a tojássárgával kihabosítjuk, és óvatosan fakanállal hozzákeverjük a tejberizshez. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan ezt is hozzáforgatjuk a tejberizshez, végül óvatosan hozzákeverjük a lisztet is.
    4. A kivajazott, morzsával megszórt formába öntjük a masszát. 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, ez nekem kb. 45-50 percbe telt alsó-felső sütésen.
    5. Tálaláskor tetszés szerint megszórjuk porcukorral, vagy lekvárral/csokiszósszal kínáljuk.

      Még több rizsfelfújt és rizskoch recept!

      TÖRÖK SÜLT TEJBERIZS >>> 

      TEJBERIZS, GYÜMÖLCSRIZS, FELFÚJT receptek >>> 

Megjegyzés

Azért annyit hozzáfűznék, hogy mint a tejberizst, ezt is érdemes kizárólag A osztályú rizsből készíteni!

Suncika
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

simijutika
Kedves Bernadett ! Nem írtad meg a vaj mennyiségét ! Kérlek pótold !

Hasonló Receptek