Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rizsfelfújt (rizskoch)

75 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst a vízzel elkevert tejben, a cukor felével (esetleg citromhéjjal) feltesszük főni, felforraljuk, a rizst félpuhára főzzük, majd az edényt lehúzzuk a tűzhelyről, lefedjük, ésígy hagyjuk, amíg telesen megpuhul.
  2. A tojássárgát vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a kihűlt rizshez, hozzáadjuk alisztet és a felvert tojáshabot.
  3. Egy kis tepsit (32x19 cm) kivajazunk, és zsemlemorzsával meghintünk, majd belesimítjuk a masszát, és180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt aranysárgára sütjük.
    Lekvárral, pudinggal vagy csokiöntettel is tálalhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss