Elkészítés: A rizst megmossuk. A tejet egy vastag aljú rozsdamentes, vízzel öblített edényben feltesszük a tűzhelyre a citromhéjjal, a vajjal és egy csipet sóval. Amikor majdnem forr a tej, a rizst hozzáöntjük és még 2 dl vizet, és lassan főzzük, gyakran kevergetve.
Amikor a rizs már majdnem felvette az összes folyadékot, a fele mennyiségű cukorral elkeverjük, elzárjuk a tűzhelyet, és fedő alatt hagyjuk kb. 20 percig, majd hűtjük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A banánt és az asztalt gyümölcsöket felaprítjuk, összekeverjük a meggyel és a dióval. A tojások fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a maradék cukorral és a vaníliás cukorral. A langyos rizst több részletben belekeverjük a kikevert tojássárgájába, a fehérjehabbal lazítjuk.
Közepes, vajjal kikent, morzsával hintett tepsibe simítjuk a rizs felét, erre elosztjuk a diós-gyümölcsös tölteléket, és betakarjuk a rizs másik felével. A sütőben addig sütjük, ameddig a teteje közepesen pirosra sül (kb. 40-45 perc).
A friss gyümölcsöket apróra vágjuk, a narancslevet összekeverjük a mézzel, a gyümölcsöket megforgatjuk benne, tálalás előtt kb. 10 percig pihentetjük.
Tálalásnál tányérra tesszük a kockákra szeletelt gyümölcsös rizsfelfújtat, mellékanalazzuk a narancsos-mézes gyümölcsöket, megszórjuk porcukorral és pörkölt dióval.