Elkészítés:
1.) A rizst a vízzel elkevert tejben a cukorral és a vaníliával felforraljuk és (alacsony hőfokon) nyitott sütőbe tesszük, amíg a szemek megduzzadnak, és a tejet magukba szívják. Keverni nem szabad, csak óvatosan megrázogatni a fazekat!
2.) A tojássárgáját összekeverjük a margarinnal, majd lassan hozzáadjuk a rizshez. Eztán belekeverjük a lisztet és a tojásfehérjéből vert kemény habot.
3.) Margarinnal kikenünk egy közepes vagy kisebb tepsit, és megszórjuk zsemlemorzsával. Beleöntjük a rizses masszát, és kb. 200 fokon aranyszínűre sütjük kb. 1 óra alatt. Porcukorral meghintve, szörppel, lekvárral leöntve, szeletekre vágva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre