Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rizses smarni

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3 dl tej
  • 5 dkg mazsola
  • 4 evőkanál rum
  • 15 dkg rizs
  • 10 dkg + 3 evőkanál margarin
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 tojás
  • 5 dkg lehéjazott mandula
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés

    Elkészítés: A tejet kb. fél dl vízzel, egy csipet sóval felforraljuk. A mazsolát leöblítjük, majd meglocsoljuk a rummal.

    A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, és a forrásban lévő tejhez adjuk, de nem főzzük meg egészen, hanem kb. 10 perc múlva levesszük a tűzről, és fedetlenül hagyjuk, hogy felszívja a levét. Habosra keverjük a 10 dkg margarint a cukorral, majd tovább keverve egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat és az egész tojásokat. A beáztatott mazsolát, a mandulát, a rizst is beledolgozzuk.

    Felforrósítjuk a 3 evőkanál margarint egy nagy serpenyőben, belesimítjuk a rizses masszát, és közepes lángon 8-10 percig sütjük az alját, majd két villa segítségével kis darabkákra szaggatjuk.

    Előmelegített tányérokra tálaljuk, porcukorral megszórjuk, és tetszés szerinti kompótot kínálunk mellé.

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin