Keress receptre vagy hozzávalóra

Rizses serpenyő sült csirkecombbal

Hozzávalók

  • 2 db csirkecomb
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • olaj
  • 1 szál répa
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db hegyes csípős zöldpaprika
  • 1 db chilipaprika
  • 1 db piros kalifornia paprika
  • fekete olívabogyó
  • 1 csomag mexikói zöldségkeverék
  • 2 db paradicsom
  • 25 dkg rizs
  • zöldségleveskocka
  • petrezselyem
  • cayenne bors
  • fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverék
  • citrom
  • fehérbor

Elkészítés

    1. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, a paprikával bedörzsöljük, meglocsoljuk olívaolajjal és az előmelegített sütőben (légkeverés 180 C fok) kb. 45 percig sütjük, a végén grill fokozaton 200 C fokon megpirítjuk.
    2. A répát meghámozzuk, karikákra vágjuk. A hagymákat daraboljuk, a hegyes zöldpaprikát és a chilit karikákra, a kalifornia paprikát csíkokra, az olívabogyót pedig félbevágjuk.
    3. Egy serpenyőben olajon a hagymákat és a chilit megdinszteljük, majd hozzáadjuk a répát, a mexikói züldségkeveréket, az olívabogyót, a paradicsomot és a rizst. Felöntjük vízzel, sózzuk, belemorzsoljuk a leveskockát, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával, időnként megkeverjük. Amikor már majdnem megfőtt, hozzáadjuk az aprított petrezselymet, a cayenne borsot, meglocsoljuk citromlével és fehérborral, megszórjuk petrezselyemmel, s fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverékkel, és a sült csirkecombbal tálaljuk.

    BACONÖS-SAJTOS CSIRKEMELL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin