Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rizses lecsó

MME MME
9 4/5
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kolbászról lehúzzuk a héját, és vékony karikára vágjuk.
  2. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A zöldpaprikát alaposan megmossuk, kicsumázzuk, felkarikázzuk. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, hideg vízzel leöblítjük és lehúzzuk a héját, majd a húsát cikkekre vágjuk.
  3. Az olajat nagy serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk adjuk a kolbászkarikákat és 1-2 percig együtt pirítjuk.
  4. Beletesszük a zöldpaprikát, a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a rizst, majd felöntjük annyi vizzel, hogy éppen ellepje. Összekeverjük, és fedő alatt lassú tűzön kb. 20-25 percig főzzük. Akkor készül el, amikor a rizs megpuhult, de a lecsó kicsit leveses maradt. (Ha szükséges öntsük hozzá még kevés vizet.) Forrón kínáljuk.

Megjegyzés

Egyszerűen, gyorsan elkészíthető lecsó recept. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss