Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rizses lecsó kolbásszal

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Vastagabb aljzatú vagy nagyobb űrtartalmú teflon serpenyőben a szalonnát kisütöm, majd a kolbászkarikákat is átpirítom benne.

Szűrőkanállal kiszedem a szalonnát, a kolbászt, és a visszamaradt zsiradékban megpirítom a vöröshagymát, majd rajta a fokhagymát. Pirospaprikával meghintem, majd beleadom a paradicsomot, kicsit sózom, és lefedve várok pár percet, ameddig a paradicsom összeesik, majd hozzáadom a zöldpaprikát is. Sózom, borozom, rádobom a kockacukrot, és kb. 10 percig közepes hőfokon fedő alatt párolom, ameddig a paprika is összeesik.

Közben kis edényben a rizst pár csepp olajon felhevítem, majd hozzáadom a lecsóhoz. Kb. 2 dl forró vizet hozzáadok, beleteszem a félretett szalonnát-kolbászt, átkeverem, és az újraforrástól számítva a lecsót kb. 20 perc alatt takarékon készre főzöm.

Ezek is érdekelhetnek

Friss