Rizses lecsó kolbásszal

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 80 dkg színes zöldpaprika tetszés szerint aprítva
  • 40 dkg érett paradicsom aprítva
  • 40 dkg vöröshagyma finomra aprítva
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva, aprítva
  • 1 bő teáskanál őrölt pirospaprika
  • 15 dkg kolozsvári szalonna vagy bacon aprítva
  • 20 dkg füstölt száraz kolbász héját lehúzva, ferdén aprítva
  • 8-10 dkg hosszú szemű rizs
  • kevés őrölt bors
  • 1 kocka cukor vagy pici cukor

Elkészítés

    Elkészítés: Vastagabb aljzatú vagy nagyobb űrtartalmú teflon serpenyőben a szalonnát kisütöm, majd a kolbászkarikákat is átpirítom benne.

    Szűrőkanállal kiszedem a szalonnát, a kolbászt, és a visszamaradt zsiradékban megpirítom a vöröshagymát, majd rajta a fokhagymát. Pirospaprikával meghintem, majd beleadom a paradicsomot, kicsit sózom, és lefedve várok pár percet, ameddig a paradicsom összeesik, majd hozzáadom a zöldpaprikát is. Sózom, borozom, rádobom a kockacukrot, és kb. 10 percig közepes hőfokon fedő alatt párolom, ameddig a paprika is összeesik.

    Közben kis edényben a rizst pár csepp olajon felhevítem, majd hozzáadom a lecsóhoz. Kb. 2 dl forró vizet hozzáadok, beleteszem a félretett szalonnát-kolbászt, átkeverem, és az újraforrástól számítva a lecsót kb. 20 perc alatt takarékon készre főzöm.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Rozsnyai Gabriella 5 évvel ezelőtt
Az erőteljesebb nyári lecsópaprika nem puhul túl ezzel a módszerrel, látható a képen. Tény hogy nem mindegyik fajtából lehet így főzni! :)
Mária Hodák 5 évvel ezelőtt
én előbb a rizst főzöm meg egy picit, mert akkor a paprika nagyon meg puhul .

Hasonló Receptek

Magazin